Historia

Lappeen maatalouskerhotoiminta on alkanut Lappeen kunnan alueella vuosien 1928 - 1929 vaihteessa.

Yhdistys rekisteröitiin 7.5.1985 Lappeenrannan 4H-yhdistykseksi ja 1.1.2008 yhdistyksen nimi muutettiin Etelä-Saimaan 4H-yhdistykseksi.

TOIMINNAN LAAJENEMINEN

Nuijamaan 4H-yhdistyksen lopettaessa toimintansa 1994, Lappeenrannan 4H-yhdistyksen toiminta laajeni koko Lappeenrannan alueelle. Vuonna 1997 toiminta-alue laajeni Joutsenoon. Vuoden 1998 alussa Lappeenrannan, Joutsenon ja Taipalsaaren 4H-toiminta yhdistyi Etelä-Saimaan 4H-yhdistykseksi, jonka kotipaikkana toimii Lappeenranta. Vuonna 2008 Ylämaan kunta siirtyi Kaakonkulman 4H-yhdistykseltä Etelä-Saimaan 4H-yhdistykselle.Vuonna 2018 Imatra siirtyi yhdistyksen toimialueelle.

NYKYHETKI

Etelä-Saimaan 4H-yhdistys jatkaa monipuolista toimintaansa kolmen kunnan alueella. Tavoitteena on olla toimiva, nykyaikainen ja arvostettu nuorten elämänhallintaa sekä työelämävalmiuksia tukeva kansalaisjärjestö, jonka toimintaa pyörittävät palkatun henkilöstön lisäksi vapaaehtois- ja palkatut ohjaajat sekä erilaisten hankkeiden työntekijät.