Koiranhoito

  • Haluatko oppia hoitamaan ja käsittelemään omaa koiraasi?
  • Pidätkö koirista, mutta et ole saanut omaa koiraa?
  • Pidätkö ulkoilmasta ja reippaista harrastuksista?
  • Tahtoisitko ansaita hieman taskurahaa?
  • Olet vähintään 14-vuotias?
  • Tahdotko perustaa oman koiranhoitoon liittyvän yrityksen?

Jos vastasit yhteen tai useampaan kysymykseen KYLLÄ, 4H-koiranhoitajatoiminta on juuri Sinua varten.

 

4H-Koiranhoitaja ansaitsee rahaa hoitamalla koiria ja muita lemmikkieläimiä, yleensä omistajan poissa ollessa. Suurin osa hoitotehtävistä varsinkin kaupunkialueella on koirien ulkoiluttamista, mutta etenkin viikonloppuisin tai lomamatkojen aikana koiranhoitajan tehtäviin kuuluu koiran pitempiaikainen täysihoito joko lemmikin omistajan tai koiranhoitajan kotona. Toisinaan tarvitaan apua koiranäyttelyssä tai koulutuskentällä. Kissojen ja muiden pienten lemmikkieläinten ruokkiminen ja hoito soveltuvat myös koiranhoitajan tehtäviksi. 4H-Koiranhoitajana toimiminen on mukava tapa harrastaa koiria, vaikka kotiin ei koiraa voisikaan ottaa.

 

Miten pääsee 4H-Koiranhoitajaksi?

4H-Koiranhoitajana voi toimia 14 vuotta täyttänyt tai samana vuonna täyttävä nuori, joka on suorittanut 4H-yhdistyksessä järjestettävän 4H-koiranhoitajakurssin. Kurssilla opetellaan koiran perushoitoa sekä teoriassa että käytännössä sekä koiran käsittelyä, ensiapua, eri koirarotuja, koiraharrastuksia ja 4H-koiranhoitajana toimimista. Hyödyllisiä harjoitustehtäviä on lisäksi koottu 4H-liiton TOP-tehtäväpankkiin. Näitä tehtäviä suorittamalla voi syventää tietämystään koiramaailmasta.

Koiranhoitajat kuuluvat paikkakuntansa 4H-yhdistykseen, joka välittää koiranhoitajia koiran ja muiden lemmikkieläinten hoitotehtäviin sekä hoitaa lakisääteiset työnantajavelvoitteet.
 


.