4Help

4H lanseeraa 4Help-palvelun Lappeenrantaan

4H-työpalvelunuoret aloittavat tarjoamaan palveluitaan joulukuussa Lappeenrannassa 4Help-sovelluksen avulla. Palvelun kautta yksityishenkilöt ja yritykset voivat työllistää nuoria esimerkiksi kodinhoito-, lastenhoito-, lemmikinhoito-, autonpesu- ja puutarhanhoitotehtäviin sekä ikäihmisten kauppapalveluihin. Apua nuorilta saat lataamalla 4Help-sovelluksen puhelimeesi tai käyttämällä tietokoneversiota.

Palvelussa työskentelevät nuoret ovat 4H:n kouluttamia 15-26 vuotiaita nuoria. Etelä-Saimaan 4H-yhdistys toimii nuorten vastuullisena työnantajana. Tavoitteena on työllistää mahdollisimman paljon nuoria ja tarjota ensimmäisiä työkokemuksia tulevaisuutta varten. Nuorten palkkaus on sovelluksen avulla tehty mahdollisimman helpoksi asiakkaille. 4H-yhdistys hoitaa asiakkaan puolesta kaikki työnantajavelvoitteet, vakuutukset ja työsopimuksen nuoren kanssa. Palvelut ovat myös 50% kotitalousvähennyskelpoisia.

Asiakas voi saada nuoren töihin pienelläkin varoitusajalla. Maksu hoituu kätevästi sovelluksessa. Myös nuori itse voi tehdä aloitteen ja ilmoittautua sovelluksessa asiakkaan tarjoamaan tehtävään. 

4H-järjestö on tarjonnut nuorille apua työelämään ja työllistymiseen jo 90 vuoden ajan. Lappeenrannassa vuosittain noin 25-30 nuorta saa ensimmäisiä työkokemuksia 4H:n työllistämistoiminnan kautta tai pääsee ohjaamaan 4H-kerhoja.

Eri puolella Suomea toimivilla 4H-yhdistyksillä on pitkä historia paikallisten nuorten vastuullisina työllistäjinä. Monella alueella paikallinen 4H-yhdistys on merkittävä nuorten työllistäjä.

”Arvioimme, että vuonna 2018 4H-yhdistyksien kautta työllistyy jälleen yli 7 000 nuorta ympäri Suomen. Pilotoitavan sovelluksen avulla työllistettävien nuorten määrä voidaan tulevaisuudessa moninkertaistaa”, iloitsee toimitusjohtaja Tomi Alakoski Suomen 4H-liitosta.

Sovellus on lanseerattu jo kahdella paikkakunnalla aiemmin; Salossa ja Porissa. Seuraavaksi haluamme tuoda sovelluksen myös Lappeenrannan asukkaiden käyttöön. Pilotissa kerättyjen kokemusten pohjalta sovellusta ja sen ominaisuuksia kehitetään edelleen. Laajempi valtakunnallinen käyttöönotto toteutetaan asteittain tulevien vuosien aikana.

4Help-sovelluksen voi ladata iOS- ja-Android puhelimeen sovelluskaupasta veloituksetta.

Palvelua voi käyttää myös ilman älypuhelinta osoitteessa: www.4help.app