Ruokakoulu

 

Ruokakoulu on ruokailoa

 

Lappeenrannassa pidettävät Ruokakoulut on 8-12 vuotiaille lapsille suunnattu päiväleiri, joka tarjoaa lapsille mahdollisuuden kokea ruokailoa kaikein aistein, vierailla maatilalla ja nauttia liikunnan riemuista.

Lapset pääsevät itse valmistamaan ruokaa, sillä 4H:n toiminta perustuu itse tekemällä oppimisen pedagogiikkaan.

Ruokakoulun leiripäivään kuuluu lasten itsensä valmistama aamiainen, lounas ja välipala, liikuntaa sekä oppimistuokioita hyvän ravitsemuksen ja liikunnan merkityksestä. Leirin loppupuolella vanhemmat ja isovanhemmat kutsutaan perhepäivälliselle. Perhepäivälliselle osallistuvalle aikuiselle  on 10 euron maksu ja alle 12 vuotiaat sisarukset  ruokailevat 5 eurolla ja alle 6 vuotiaiden päivällinen on ilmainen.

Leirit tarjoavat lapsille hauskaa ja hyödyllistä toimintaa 5 päivänä kesäkuun alussa. Leirillä on vastuullinen ohjaaja ja 5 apuohjaajaa.

Leirit järjestetään Kimpisen lukion opetuskeittiössä ja luokassa. Ensimmäinen leiri on 4.-8.6.2018 ja toinen 11.-15.6.2018.

Leiripäivät  alkavat aamulla kello 8:00 ja päättyvät kello 16:00, poikkeuksena perjantai, jolloin leiripäivä loppuu klo 15:00.

Kimpisen leirimaksu on 100 euroa. Ilmoittautuminen alkaa 1.3.2018 ja kummallekin leirille mahtuu  20 ensin ilmoittautunutta (Ruokakoulu järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on väh. 10).

Lisätietoja antaa Sanni Lehikoinen, p. 044 5133740 tai sanni.lehikoinen@4h.fi

 

Ilmoittautuminen tämän vuoden Ruokakouluihin on päättynyt!

Ikävä kyllä 4.-8.6. Ruokakoulu ei toteudu liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

 

Ruokakoulu toteutettiin viime vuonna Kimpisen koululla ja Tapavainolan seurojentalolla mukana oli 31 lasta, 5 osaavaa  apuohjaajaa ja vastuuohjaaja